Udsigten

Udsigten botilbud til voksne personer med let grad af autismespektrumforstyrrelse og udviklingshæmning i aldersgruppen 18 – 35 år.

Formål med at bo på Udsigten.

Målsætningen med et ophold på Udsigten er at tilegne sig praktiske færdigheder til at kunne magte et mere selvstændigt liv. Afdække borgerens behov for støtte og arbejde pædagogisk med de udfordringer borgeren har i forhold til Autismespektrum forstyrrelse, og udvikle mestrings strategier til at kunne klare sig mere selvstændigt i eget liv.

Hvad tilbyder Blistrup

Botilbuddet er beliggende i Blistrup. På samme matriklen vil der også være andre botilbud. Der er et aktivt borger liv i Blistrup med Medborgerhus og sportsfaciliteter i Blistruphallen. Et hav af fritidsaktiviteter f.eks. Badminton, ridning, fodbold, gymnastik, fitnesscenter, skydning, vævning, bingo, bridgeklub, folkedans og orienteringsløb.

Det er muligt at benytte offentlig transport (bus) til og fra byen, der er busstoppested lige udenfor huset Udsigten.

Udsigten fysiske rammer

Bygningen er i 2 plan med 4 boliger på 1. sal og 3 boliger i stuen. Fællesopholdsstue og køkken er på stueetagen. Der er et vaskerum til tøjvask i kælderen. Boligerne er ikke indrettet så der kan bo borgere i kørestol, borgerne har et stort værelse med et lille tekøkken og eget bad og toilet. Der er en have til fri afbenyttelse.

Egenbetaling

Borgeren betaler husleje, kost, vask og vask / papir (toiletpapir, stanniol, sæbe til husholdning o. lign)

Borgeren betaler egen andel af udgifter til fællesaktiviteter, materialeforbrug, koloniture etc.

Medarbejderressourcer

Ydelsen er delt op i individuel tid (en medarbejder sammen med en borger) og fællestid (en medarbejder til op til 7 borgere).

Fællestiden er på hverdage fra kl. 07.00-09.00 og igen kl. 15.00 – 22.00.

To af ugens dage vil der være 2 medarbejdere i tidsrummet kl. 15.00 – kl. 22.00.

Botilbuddet er uden natdækning.

Pædagogisk uddannet personale eller omsorgsmedarbejdere med pædagogisk erfaring indenfor målgruppen personer med AFS-forstyrrelser.

Støtte i personlige forhold.

Støtte til at komme op og afsted til borgerens dagtilbud.

Verbal guidning forbindelse med personlig hygiejne, tøjvalg o. Lign.

Planlægning og støtte til udførelse af opgaver vedrørende indkøb, madtilberedning, servering, oprydning og madpakkesmørring.

Individuel støtte/ træning i dagligdagsfunktioner, herunder planlægning af oprydning, rengøring, tøjvask, tøjindkøb, nyanskaffelser.

Der ydes 1 times praktisk hjælp til rengøring hver 14. dag efter servicelovens § 83.

Borgerne tilbydes en Pædagogisk / praktisk dag om ugen af ca. 5 timers varighed indenfor tidsrummet kl. 09.00 – 15.00, hvor der bl.a. arbejdes med opgaverne der er beskrevet i borgerens indsatsplan.

Weekends og helligdage er udelukkende fællestid og medarbejderdækket i tidsrummet kl. 12.00-22.00.

Det pædagogiske udviklingsarbejde

Det pædagogiske arbejde tager udgangspunkt i den enkelte borgers individuelle situation og med respekt for borgerens ønsker for eget liv, behov og ressourcer.

Afsæt i arbejdet med borgeren er den handleplan myndighed har udfærdiget sammen med borgeren. Handleplanen omsættes til en pædagogisk plan, hvor indsats og metoder afstemmes i forhold til den enkelte borgers nærmeste udviklingszone og særlige behov.

Med afsæt i relations pædagogikken udarbejdes og implementeres kompenserende strategier med afsæt i AFS-pædagogik f.eks. (Struktur, overskuelighed og forudsigelighed, Visuelle hjælpemidler, Velfærdsteknologiske løsninger)

Støtte i eksterne kontakter

Støtte til kontakt med offentlige myndigheder, handleplansmøder og møder på arbejdspladsen / uddannelse. Understøtning i kontakt med socialt netværk ex. telefonmøder med pårørende.

Støtte / ledsagelse i forbindelse med somatiske helbredsforhold efter behov der er inkluderet i taksten.

  • Læge (typisk 6 – 8 gange årligt)
  • Tandlæge (typisk 2 gange årligt)
  • Læreordineret fysioterapi (max.10 gange årligt)
  • Kommunikation/samarbejde i forbindelse med indlæggelse (ca. 1 gang pr år.)
  • Støtte til dosering og udlevering af lægeordineret medicin efter behov.
  • Støtte / ledsagelse til speciallæge herunder psykiater, terapeut, neurolog (typisk 4-6 gange årligt)